top of page

KS: Logo OH

Veřejná·163 členů

Ahoj, zdravím vás, měl bych několik poznámek k aktuálním návrhům a návrh vlastní. Nejdříve, co mi na aktuálních návrzích vadí, na většině verzí: - proporčně je lev na logu větší než orlice, a orlice je také níže, než lev, lev je také více vepředu, v tomto provedení to ale jinak asi nejde, v původním logu to není tak výrazné - dále mi vadí trojúhelníkovité oči, hlavně tedy u orla, připomíná mi to takové divné ostře kreslené americké pohádky, neodpovídá to ani skutečným očím - u lva mi přijde divná velmi výrazná pootevřená pusa s jedním zubem, mám z toho výrazu pocit, jako by se ten lev něčeho obával, byl překvapený, vyděšený...pusa je vyobrazena nejsilnější čárou z celého loga - působí to na mě zvláštně - orel v logu vypadá, že je hodně naštvaný, má agresivní výraz, nepřátelský - čumák u lva vypadá spíše jako čumák u psa, lví čumák vypadá jinak, přijde mi také trochu splácnutý - rozhodně bych volil variantu s hřívou, pak je lev lehce identifikovatelný a nezaměnitelný - nedával bych rozhodně variantu s korunkou, Slované měli knížata, nenosili koruny, králové a královské rody u nás byly zaváděny až během pokřesťanšťování, nevyjadřuje to rovnost ale nadřazenost někoho nad někým jiným - rozhodně bych do loga nedával symbol e-koruny nebo něco podobného, mohla by tam být zkratka našeho hnutí, celý název bych tam také nedával, ten by mohl být napsaný vedle, ale většinou nebývá součástí loga Za velmi důležitou považuji symboliku našeho loga, co symbolizuje, co vyjadřuje, aby se to shodovalo s naší vizí a bylo to nadčasové, aktuální i za sto let. Logo by mělo být jednoduché, tak aby bylo lehce rozpoznatelné na první pohled, i třeba z dálky. Můj návrh:

Ze lva a orlice by měla vyzařovat rozvaha, klid a důvěra. Lev kamkoliv přijde, tak se mu všichni nepřátelé klidí z cesty, je symbolem síly a nic s ním nehne. Orlice zase má široký přehled, ví co je kde potřeba, má rozhled a informuje lva o tom, kde je třeba jeho přítomnost - symbolicky. Snažil jsem se, aby můj návrh symbolizoval: - rovnost mezi orlicí a lvem, oba jsou stejně velcí, zabírají stejně místa a jsou stejně vysoko - oba dohromady společně vytvářejí prostor lásky - pomyslné srdce, bez jednoho nebo druhého by tento prostor nebyl celistvý, dalo by se přímo mezi ně umístit srdce, ale myslím si, že to není potřeba (aby to nevypadalo, že se do sebe zamilovali :-)) - nebo by se dala mezi ně umístit zkratka našeho hnutí - u lva je výrazná hříva, která není skovaná za orlicí - znak jeho síly, mohutnosti - Z výrazu obou je cítit (snad se mi to trochu povedlo) klid, moudrost, rozvaha, vzájemná důvěra - myslím si, že nemusí na nikoho cenit zuby nebo vytvářet negativní emoce - snažil jsem se, aby orlice a lev vypadali věrohodně, odpovídali skutečnosti - symbol spojení s přírodou, ne s moderními technologiemi - chtěl jsem, aby se dívali na sebe a zároveň nebyli proti sobě, proto u orlice je zobrazeno křídlo, aby to vypadalo, že jsou k sobě jen natočeni, u lva nevím jak to jednoduše naznačit - křídlo zároveň značí schopnost lítat Jestli někdo umíte si s tím pohrát, dát pod to vlajku a podobně, aby se vědělo, jak to bude pak vypadat, tak budu vděčný, moje schopnosti v této oblasti nejsou nijak velké. Jinak návrh jsem dával dohromady s mojí přítelkyní Katkou. Hezký večer všem, omlouvám se, že jsem nebyl rychlejší, ale pořád jsem nebyl s něčím spokojený. Mějte se.

MH

O nás

Vítejte ve skupině! Můžete být v kontaktu s dalšími členy, m...

členů

bottom of page